15.0%

15.0% Ice cream spoon
Designed by Naoki Terada
冷蔵庫から出したばかりのカチカチに凍ったアイスをスプーンですくうのは大変。でもアイスがとけるまで待つのはじれったい。15.0%アイスクリームスプーンはそんなじれったい気持ちを解決しました。
素材はアルミニウムの無垢。熱伝導率の高さを利用してスプーンを持つ手の体温がスプーンに伝わり、アイスをとかしながらすくい出すことができます。また、手の平に馴染むふっくらとした形状でカチカチに凍ったアイスを掘っても手が痛くなりません。
もう、アイスがとけるまで待つ必要はありません!

No.01 vanilla
先端がタマゴ型の形状スタンダードタイプです。

No.02 chocolate
先端が角張っています。カップの底の角にフィットします。

No.03 strawberry
先端がフォーク状になっています。ソルベを掘削するのに最適です。

package design
Line up

Naoki Terada
Architect/designer
In 1994, Terada completed the Diploma Course at the Architectural Association School of Architecture (AA School) in London. After returning to Japan, he produced and directed various brands as well as designing architecture and products. In 2003, he established TERADA DESIGN ARCHITECTS OFFICE. In 2011, he founded “TERADAMOKEI.” In 2013, he opened “Terada Mokei Shop” in Shimokitazawa, Tokyo. In 2014, he became a director at Interoffice Inc., and from 2018 to 2024, he served as the president and CEO of the company. He is also a part-time lecturer at Musashino Art University and a judge for the Good Design Award.
At Takata Lemnos, he is responsible for the brand direction and design of the “15.0% Ice Cream Spoon.”
https://www.teradadesign.com/
https://www.teradamokei.jp/en
https://naokiterada.com/